Svišť se vrací a znovu láká rodiny k novému sportu

Vzpomínáte na úspěšnou kampaň, kterou se Česká golfová federace snažila přivést ve spolupráci se Seznam.cz na hřiště nové golfisty? Také letos chceme ukázat golf jako zdravý sport pro širokou veřejnost, vhodný pro celé rodiny. A znovu u toho bude postavička sviště, který začátečníkům radí a pomáhá s prvními kroky.

Jak opět sportovat s celou rodinou, to je název kampaně, která startuje se začínajícím jarem a mimo jiné připomene, že loni přibyly v Česku téměř čtyři tisícovky nových hráčů. Stejné ambiciózní cíle si dává také pro letošní rok a na příbězích loňských začátečníků ukazuje, jakým způsobem je možné se ke golfu jednoduše dostat.

Golf je představován jako typicky rodinný sport pro každou generaci, často jako druhá disciplína k dosavadním životním aktivitám. Nebo třeba jako reakce na sníženou možnost věnovat se v plné šíři fyzicky náročnějším sportů.

Nabídne příběhy několika nováčků. Za všechny upozorňujeme například na příběh Petra, který se snažil najít možnost zahrát si nějaký sport vyrovnaně se svým dospívajícím synem. V tenisu už to možné nebylo, a tak byl rád, že k tomu nakonec podle všeho dojde s golfovou holí v ruce.

U své vnučky hledala inspiraci seniorka Jana, která k nové aktivitě dokonce stáhla i další kamarádku Elišku. Obě loni vyrazily s velkým očekáváním v červnu na Den žen na golfu a už na podzim vyzkoušely i první turnaj. Rychle se v novém prostředí adaptovaly a teď začínají vyhledávat i další nová hřiště v blízkém okolí.

Ostatně výběr blízkých golfových resortů nabízí jednoduchým způsobem také nová kampaň, která maximálně zjednodušuje první kroky zájemců v novém prostředí. Pozvěte ke krásnému sportu také vy své nejbližší a kamarády, pomozte jim najít nejbližší hřiště.

www.rodinasportuje.cz

Kliknutím na obrázek si můžete stáhnout tapetu na plochu svého počítače.
Nalaďte se s námi na novou golfovou sezónu.

 

Autor textu: Petr Halaburda


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Driver

Driver má v bagu výsostné postavení a používá se výhradně při odpalu míčku z týčka. Touto holí s největší hlavou, nejvýraznějším zvukem při úderu a nejdelším shaftem dosahují nejlepší hráči úderů se vzdáleností kolem 300 metrů. Pro začínajícího hráče je driver zároveň nejhůře ovladatelnou holí, protože sebemenší chyba v odpalu vychýlí míček z osy letu, takže je dopad značně nepřesný. Proto driver používají až zkušení golfisté.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde